loading...
loading...

АИРЛИЈА! ЗАЕВ ЈУРИ ВО ЕВРОПА! МАКЕДОНИЈА ЗАПОЧНУВА ПРЕГОВОРИ СО ЕВРОПСКАТА УНИЈА

loading...
502Shares

Драфтот кој во моментов кружи во Советот на Европската унија предлага започнување на преговорите за членство помеѓу Македонија и ЕУ, меѓутоа за овие заклучоци допрва треба да се дебатира, а Франција останува резервирана, порачуваат дипломатски извори во Брисел за МИА.

– Со оглед на горенаведениот напредок, посебно имплементацијата на Пржинскиот договор и итните реформски приоритети, Советот одлучува, доколку ова е усвоено од Европскиот Совет, да се отворат претпристапни преговори со ПЈРМ. Со цел одржување на првата меѓувладина конференција, Советот ја подвлекува критичната потреба на ПЈРМ да продолжи да напредува во итните реформски приоритети и да оствари опипливи резултати во борбата против корупцијата, да го одржи и продлабочи реформскиот момент.

502Shares
loading...
WpCoderX