loading...

Апасиев жестоко ги нападна куртоните Васиљ, Богоевски и Лешоски за 2 години од револуцијата: Народот сè уште оди бос по улици и сака да си направи чевли од кожата на аристократите за разлика од вас фотељаши

0Shares
Димитар Апасиев is feeling јакобински.

Денес да ти била двегодишнина од ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА. Освен Сороспиите (и Контрапленумците-вртикапи), не постои здраворазумски човек кој гледа некаков напредок, на било кое поле.
Апологетите и властопослушниците ни велат: „Сега барем можете да пишувате шо сакате“! Молам? Па ние бе, куриња, и у време на Режимот пишувавме шо сакаме – оти СЛОБОДАТА е состојба на духот, а не на системот. Затоа нашите другари уште се влечат по судови.
Туку, друго ми беше муабетот: КАРИЕРИСТИТЕ и фотељашите си се спопикаа у Влада, ама со тоа не му помогнаа на народот. Тој сè уште оди бос по улици и сака да си направи чевли од кожата на аристокративе. И ќе си направи. 

#ЈакобинскотоКрило
#НеПростуваме
#НеЗабораваме

0Shares
loading...
loading...
WpCoderX