Home / Uncategorized / БАН КИ МУН СО АПЕЛ ДО МАКЕДОНЦИТЕ: НЕМОЈТЕ ДА СЕ САМОУКИНУВАТЕ ПОРАДИ ГРЦИЈА

БАН КИ МУН СО АПЕЛ ДО МАКЕДОНЦИТЕ: НЕМОЈТЕ ДА СЕ САМОУКИНУВАТЕ ПОРАДИ ГРЦИЈА

Бан Ки Мун, генералниот секретар на Обединетите нации, кој вечерва пристигна во Охрид, даде шокантна изјава со која индиректно ја повика Македонија никако да не прави компромис со Грција за прашања како што се самоопределувањето и самоименувањето, а кои ОН ги сметаат за загарантирани универзални права.

Ова синоќа го јави телевизијата Канал 5, која нагласи дека изјавите на генералниот секретар на Обединетите нации ќе предизвикаат жестоки реакции од Грција.

Телевизијата ја оценува изјавата на Бан Ки Мун како шокантна и наведува дека таа ќе предизвика сериозни полемики и размислувања и во Скопје и во Атина.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*