loading...

ВУЧИЌ ЗГРМИ НА ЗАПАДОТ: САКАЛЕ ВИЕ ИЛИ НЕ, КОСОВО Е СРБИЈА

loading...
15Shares

Повеќето во Србија сé уште се во Европската унија, иако популарноста се намали кај населението, рече претседателот Александар Вучиќ во интервју за Еуроњус

Потсетувајќи дека пред две години, за истиот телевизиски канал, Србија рече дека е уморна од чекање да се приклучи кон ЕУ и праша колку се чувствува сега, пред самитот во Софија, Вучиќ рече:

– Во текот на овие две години, имаме дополнително намалување на популарноста на ЕУ во Србија. Но, сеуште го имаме мнозинството од населението на наша страна. Луѓето повеќе не се вознемируваат за тоа, но рационално, тие се на пат кон ЕУ.

– Гледате, кога ќе ни кажете дека Косово е независна држава, дали е голема провокација против Србија? Мислите дека дури и вашата земја, земјата од која доаѓате, кој го призна Косово, денес е голема провокација? Треба ли да се смета за голем провокатор? Затоа што имате различни мислења за правниот статус на Косово од нас? Го почитуваме фактот што тие размислуваат поинаку од нас, зборувајќи за правниот статус на Косово. Тоа е разликата. Дали навистина мислите дека провокацијата е дека некој пишува дека “Косово е Србија”? Мислам дека Косово е Србија. Дали те провоцирам? Или што? Ќе ме уапсиш? Да ме убие? Или што? Ако ова е голема провокација – рече Вучиќ и истакна:

loading...
WpCoderX