ВУЧИЌ: ЌЕ ГО ДБИЕМЕ КОСОВО!

loading...
0Shares

Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави дека не е подготвен да го предаде Косово на “никаков начин”, но знае дека што и да е решение ќе биде, оваа волја, како што вели, ќе биде негов крај во политиката, бидејќи Србите никогаш нема да ја простат својата подобра иднина.

– Србите се такви. Србите никогаш нема да ми простат за подобра иднина и мир. Затоа, во Србија се прославуваат само порази и војни – рече Вучиќ.

Запрашан зошто тој мисли така, претседателот Вучиќ вели дека тоа ќе биде така, бидејќи тој ги познава Србите.

– Еве веќе, по трет пат, велам дека сум човек кој покажа дека најдобро ги познава Србите. Не мислам дека некој го покажа тоа како мене. Кого го прославувавме, кој ни обезбеди и го зачувавме мирот? И кој прославувавме, кои ни нудеа со музеи, театри … – праша тој.

0Shares
loading...
WpCoderX