Home / Uncategorized / ГРЧКИ НАЦИОНАЛИСТИ ЗДРОБИЛЕ ТУРЦИ ОД ЌОТЕК БИДЕЈКИ МИСЛЕЛЕ ДЕКА СЕ МАКЕДОНЦИ

ГРЧКИ НАЦИОНАЛИСТИ ЗДРОБИЛЕ ТУРЦИ ОД ЌОТЕК БИДЕЈКИ МИСЛЕЛЕ ДЕКА СЕ МАКЕДОНЦИ

Турско семејство, кое дошло за викенд во Солун, било нападнато од група грчки ултранационалисти, која мислела дека тие се Македонци, пишува турскиот весник „Хуриет“.

Турскиот државјанин Мехмет Озерен допатувал во Солун на 8 септември со сопругата и со двете деца. Откако го паркирало автомобилот на улицата „Цимиски“, тргнало да се прошета до брегот и одненадеш се нашло среде протстен марш од 5.000 ултранационалисти што извикувале „Македонија е грчка“.

Групата, која се нафрлила на блиските возила и продавници додека се судрила со полицијата, исто така го нападнала и турското семејство. Според Озерен, еден од протестантите врескал „тие се скопјани“ пред нападот.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*