Home / Uncategorized / ЕВЕ КОИ СЕ ДВАЈЦА ШТО ЌЕ ОДЛУЧАТ ЗА СУДБИНАТА НА КОСОВО

ЕВЕ КОИ СЕ ДВАЈЦА ШТО ЌЕ ОДЛУЧАТ ЗА СУДБИНАТА НА КОСОВО

Поддршката Белата куќа и Кремљ ќе биде клучна за излез од застој во договорите меѓу Белград и Приштина

Конечно решение за Косово ќе зависи од поддршката и ставот на претседателот на Русија Владимир Путин и САД Доналда Трампа, прогнозира влијателниот Стратфор, американски геополитички агенција познат и како “ЦИА во сјај”.

Соговорниците оценуваат дека Србија има вакви околности, затоа што Вашингтон олеснува ставот во корист на Белград, додека Москва традиционално е на страната на Србија.

– Поддршката Белата куќа и Кремљ ќе биде клучна за излегување од застој во договорите меѓу Белград и Приштина, особено поради тоа што секоја регионална размена ќе биде подложна на гласање пред Советот за безбедност на ОН – пишува Стртрафор.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*