Home / Uncategorized / ЕКСПЛОЗИЈА!!! АЛБАНЦИТЕ БАРААТ СДСМ ДА ГО ИСКЛУЧАТ МУХАМЕД ЗЕКИРИ! Албанците не се Мухамед Зекири. Албанците не се радикални екстремисти

ЕКСПЛОЗИЈА!!! АЛБАНЦИТЕ БАРААТ СДСМ ДА ГО ИСКЛУЧАТ МУХАМЕД ЗЕКИРИ! Албанците не се Мухамед Зекири. Албанците не се радикални екстремисти

Гледам Зекири нешто повторува неколку фб статуси што ги научил напамет на 24 Вести и сфаќам дека утринава тоа што прочитав кај Armend Nuhiu е сосема точно.
Сдсм на следните избори нема да добие гласови од Албанците. Имено, на претходните избори Албанците гласаа против вмро и нивната албанофобија, не од голема поддршка кон Сдсм. Со ликови како Зекири, Сдсм освен што ќе го изгуби албанскиот електорат, истовремено ќе си нанесе и штета на себеси. Албанската интелектуална елита во Македонија одамна дигна раце од Сдсм, токму поради ликови од типот на Зекири. Албанските обични граѓани исто така гледам дека дигаат раце од истиве.

Сдсм мора да разграничи дека Албанците не се Мухамед Зекири. Албанците не се радикални екстремисти кога станува збор за религијата. Албанците не се сите муслимани. Албанците не се нецивилизирани луѓе на кои им пречат демократските вредности. Таков е само Мухамед Зекири и мал број на луѓе. А со Зекири ќе ги привлечете само тие малку такви. А со тоа и вие ќе бидете автоматски поврзани со таквите појави.

Обичните албански граѓани сакаат да бидат претставувани од кадарни луѓе, во било која партија. Тие сакаат демократско и прогресивно општество базирано на правото, а не на религиските норми од Блискиот Исток. Луѓето кои ги споделуваат тие другите вредности се понижување за албанскиот обичен граѓанин.

Затоа прст на глава и мислете му ја.

Луми Бекири

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*