loading...

ЕКС ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЦРВЕНКОВСКИ ДО АЛФА ТВ: НЕ ПЛАНИРАМ ДА ДАВАМ ИЗЈАВИ ЗА МЕДИУМИ НИТУ ДА УЧЕСТВУВАМ НА НЕКОЈА ТЕЛЕВИЗИЈА

loading...
9Shares
Истите прашања ги поставивме електронски: Добивме само кус одговор: останува на став да не дава изјави за медиумите.
Во врска со вашето барање ве известуваме дека претседателот Црвенковски останува на ставот да не дава изјави за медиуми, ниту пак да име медиумски настапи на било која тема, соопштија од кабинетот на поранешниот претседател на Р.Македонија.
Во минатото, Црвенковски не бегаше од одговори беше јасен – изнаоѓање на решение на спорот со името, но со користење на двојна формула и без уставни измени, бидејќи тие носеле голем ризик. Црвенковски неколку пати додека беше присутен на политиката сцена истакна дека името на неговата држава е Македонија и само Македонија.
loading...
WpCoderX