Home / Uncategorized / Заменик командирот на алфите со основно лажирал дека е универзитетски професор

Заменик командирот на алфите со основно лажирал дека е универзитетски професор

заменик командир на „Алфите“ бил со основно, а лажирал дека завршил средно образлование. При пероверката во МВР е откриено дека неговата диплома со средно образование е фалсификувана. Во друг случај, вработен во МВР напредувал неколку места со лажна диплома, а министерството откри дека истиот бил вработен како универзитетски професор, со лажна диплома.

Во Министерството за внатрешни работи откриени 40 вработени кои имале фалсификувани факултетски дипломи, обелоденија од МВР.  Вработените, стигнале и до значајна функција во министерството, но, по откривањето добиле отказни решенија и кривични пријави, но не само до нив, туку и до факултетите кои ги издале дипломите.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*