loading...

ИВАНОВ ЌЕ ИСПРАЌА ДО СТОЛТЕНБЕРГ БРАЊЕ ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА?

loading...
1689Shares

Ајде Хорхе, појави се.

Тања Каракамишева:
Претседателот на РМ има уставна должност да го штити СУВЕРЕНИТЕТОТ НА ДРЖАВАТА и да работи во согласност со Уставот и со законите на државата!

Во име на тие уставни обврски, претседателот на Републиката, МОРА ПОД ИТНО:

1. Да испрати изјава/барање до Генералниот секретар на НАТО дека поради флагрантно кршење на домашната постапка, на законите и на Уставот на РМ, како и поради кршење на основните норми на меѓународното право, ДОГОВОРОТ МОРА ДА БИДЕ ПРОГЛАСЕН ЗА НИШТОВЕН (null and void),

2. Во изјавата/барањето Претседателот, Иванов треба да потенцира дека без разлика на склучениот Договор, Македонија сака да го продолжи своето членство во ООН под уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

3. Во оваа смисла треба да поднесе иницијатива до Генералниот секретар да се донесе нова резолуција на Генералното собрание на ООН со која ќе се побара советодавно мислење од Меѓународниот суд на правдата во однос на легалитетот на дополнителните услови што Македонија ги доби при приемот, а потоа и при зачленувањето на Македонија во ООН под референцата БЈРМ,

4. Да поднесе до Генералниот секретар иницијатива за изгласување нова резолуција на Генералното собрание на ООН со цел да го продолжиме нашето членство под уставното име,

5. Да ги информира сите 192 држави во ООН дека нашето уставно име е РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, И ДЕКА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА Е НИШТОВЕН!

Ова барање треба да се упати до сите 192 држави да не го почитуваат договорот, бидејќи истиот е НИШТОВЕН!

ВРЕМЕ Е ЗА СЕРИОЗНА АКЦИЈА!

loading...
WpCoderX