loading...

ЛАВРОВ ГО ПОТРЕСЕ СВЕТОТ

0Shares

Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, во саботата изјави дека, според информациите од Швајцарскиот истражувачки центар, супстанцата БЗ била користена во Солсберија, била дел од вооружените сили на САД и Велика Британија, додека не била произведена во Русија.

Рускиот министер истакна дека клиничката слика за состојбата на Сергеј Скрипал и неговата ќерка Јулија е посоодветна за труење со супстанцата БЗ, но таа информација не беше земена во предвид.

На 4 март, поранешниот полковник на Руската разузнавачка служба Сергеј Скрипаљ, кој шпионираше за Велика Британија и неговата ќерка Јулија, беа отруени во британскиот град Солсбери.

0Shares
loading...
loading...
WpCoderX