Не славам 1 мај затоа што има невработеност до бесвест

loading...
0Shares

Не славам 1ви Мај, затоа што не сакам да славам:
невработеност до бесвест;
вработувања по партиска/роднинска/швалерска линија;
одлив на младите мозоци од земјата поради немањето соодветни услови за работа;
плати со кои не можеш ни сметки да платиш, а не пак да живееш достоинствено;
родово нееднаква плата;
бедна плата од која пола ја враќаш на газдата;
експлоатација на работниците;
екстремно поделено класно општество;
и многу други мизерии кои се нашето секојдневие во оваа бедна државичка.

Не славам 1ви Мај едноставно бидејќи не само што не славам сиромаштија, корупција и насилство, туку и остро сум против тоа.

Луми Бекири фб статус

0Shares
loading...
WpCoderX