Home / Uncategorized / НОВА ПРОВОКАЦИЈА НА КОСОВСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ КОН МАКЕДОНИЈА: СОНОТ НА СЕКОЈ АЛБАНЕЦ Е ОБЕДИНУВАЊЕ НА АЛБАНЦИТЕ НА БАЛКАНОТ!

НОВА ПРОВОКАЦИЈА НА КОСОВСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ КОН МАКЕДОНИЈА: СОНОТ НА СЕКОЈ АЛБАНЕЦ Е ОБЕДИНУВАЊЕ НА АЛБАНЦИТЕ НА БАЛКАНОТ!

Претседателот на привремените косовски институции Хасим Тачи рече дека сонот на секој албанец е за “национално обединување со Албанија” .

– Зар не е стратешка цел и обединување со Албанија? Албанците ќе бидат заедно во евроатлантското семејство, НАТО и ЕУ. Но, се разбира, секој го знае сонот на Албанците – рече Тачи во посета на ТВ Дукаѓини.

Според него, идејата за поправање на границите не подразбира размена на територија и нема да разговара за размена, поделба или заедница со извршни овластувања.

Тачи тврди дека европската перспектива на Србија ќе ја принуди таа земја да ја прифати неговата идеја за поправање на границите.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*