Home / Uncategorized / НОВИ ДЕТАЛИ ЗА УБИСТВОТО НА БОРИС ТРАЈОВСКИ! ШВАЈЦАРСКИ ПРАТЕНИК: ИМА ДЕОКАЗИ ДЕКА ТРАЈКОВСКИ Е ЛИКВИДИРАН

НОВИ ДЕТАЛИ ЗА УБИСТВОТО НА БОРИС ТРАЈОВСКИ! ШВАЈЦАРСКИ ПРАТЕНИК: ИМА ДЕОКАЗИ ДЕКА ТРАЈКОВСКИ Е ЛИКВИДИРАН

14  години по авионската несреќа во која загина македонскиот претседател Борис Трајковски, неговиот брат близнак Александар, во вторникот рече дека станува збор за убиство, а не несреќен случај.


“Ова е атентат, не е случајно, тоа беше убиството на претседателот, бидејќи начинот на кој ја работеше, неговата работа, чесноста и успесите, тие сакаа физички да се отстрани”, ја раширија електронските медиуми изјавата на Александар Трајковски од Струмица, каде што тој живее.

Александар не кажа кој ја сакал смртта на Борис Трајковски, ниту кој го изврши атентатот.

Ова не е првпат некој да изразува сомневање дека во случај на смрт на Борис Трајковски постои атентат, а не несреќа.

Швајцарскиот пратеник Андреас Грос минатата година изјави дека има нови докази кои сугерираат дека поранешниот македонски претседател Трајковски бил убиен, но дека не можел да зборува за нив.

Очигледно, Грос имал докази дека авионот не се урнал поради пилотска грешка и лоши временски услови, објави Танјуг.

Обвинителството во Скопје и Сараево го затвори случајот како авионска несреќа.

Трајковски со осум негови соработници загина во авионска несреќа на 26 февруари 2004 во близина на селото Bitunja, меѓу Ljubinje и Столац, на околу 50 километри од Мостар.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*