Home / Uncategorized / РАСТЕ НАПНАТОСТА НА КОСОВО, УЧК ГИ ОРГАНИЗИРА АЛБАНЦИТЕ НА БЛОКАДИ, ВИЧИЌ СЕПАК ТРГНА ВО СРПСКИТЕ ОПШТИНИ

РАСТЕ НАПНАТОСТА НА КОСОВО, УЧК ГИ ОРГАНИЗИРА АЛБАНЦИТЕ НА БЛОКАДИ, ВИЧИЌ СЕПАК ТРГНА ВО СРПСКИТЕ ОПШТИНИ

Вкупната блокада е на 5 локации во Косово и Метохија, како што известува КФОР, КПС велат дека не можат да обезбедат безбедност на претседателот Вучић ако се упати кон селото Бања.

Присутен е сè поголем број на луѓе на блокадата, а како што во моментот известуваме, блокадите беа организирани од ОВК од Глоговц, Србица, по кадри Весјелија.

Според последната информација, посетата Вучиќ, наводно, била откажана за безбедносни причини, а одлуката е донесена од Владата во Приштина.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*