loading...
loading...

РУМЕН ПЕТКОВ: НЕ ГО ПРЕКРШУВАЈТЕ ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО, И НЕ ПОСЕГНУВАЈТЕ ПО БУГАРСКАТА ИСТОРИЈА

loading...
0Shares

„Амбасадорот на Македонија треба веднаш да биде повикан во Министерството за надворешни работи и да му се каже дека се прекршува договорот за добрососедство“, вели Румен Петков претседател на  партијата Алтернатива за бугарска преродба (АБВ).

Петков бара  преговори на највисоко ниво, за да се изјави институционално дека непризнавањето на бугарското учество во Илинденско-Преображенското востание е посегнување по бугарската историја и дека во перспектива, тоа  е предуслов за територијални претензии.

0Shares
loading...
WpCoderX