loading...

САД БАРААТ ЛИДЕР КОЈ ЌЕ ГО СРУШИ ВУЧИЌ ВО СРБИЈА

loading...
0Shares

Лидерот на Српската радикална партија укажува дека Западот во Србија се обидува да го најде лидерот на предавник што ќе плати за соборување на актуелниот претседател, но кампањата против Вучиќ нема да биде водена од косовското прашање, туку на сосема различни начини.

Говорејќи за притисокот на западните земји за Србија, водачот на Српската радикална партија, Воислав Шешељ, вели дека САД се обидуваат да постигнат цели во Србија на многу начини и не сакаат да преговараат и да дискутираат за овие цели.

– Тие наметнуваат цели без дискусија, како крајни. Имавме ваков случај во 1999 година, а сегашната состојба во Србија е слична на онаа од 2000 година, во пресрет на 5-ти октомври. Западните сили сега немаат нови Воислав Коштуница, кој беше избркан од американскиот компјутер на ауспухот како најсоодветен кандидат за прозападната опозиција. Многумина велат дека Коштуница не бил предавник и навистина не давал никакви предавнички изјави пред да биде избран. Тој не беше компромитиран, но социјалистите беа во негова корист и само го искажаа она што го потврди преку државната телевизија, и она што го разурна беше замолчено. И по 5 октомври, социјалистите беа најлесната опција да се откаже, предаде моќ на некои од фазите преку привремената влада.Американците денес немаат таква личност, интензивно ја бараат, а пред нив тројца тројца – Драгана Ѓилас, Вук Јеремиќ и Саша Јанковиќ. Сепак, никој не е калибар. Сите тројца беа компромитирани, Коштуница не беше. Коштуница беше интелектуалец, уживаше во довербата на белградската компанија, иако најголем ѓубрит се собраа околу него – потсетува Шешељ.
Suggest an edit
loading...
WpCoderX