СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА НА КЛИНТОН! БОМБАРДИРАЊЕТО НА ЈУГОСЛАВИЈА КАДЕ НЕДОЛЖНО ГИНЕА ДЕЦА И ЖЕНИ БЕШЕ ОДЛИЧНА ИДЕЈА

loading...
0Shares

Поранешниот американски претставник Бил Клинто зборуваше за бомбардирањето на Сирија. Како што ја кажа ситуацијата, тој неодоливо нè потсетува на кризата во Југославија, освен што овој пат имаме хемиско оружје.

Клинтон изјави дека првично се сомневал дека Трамп ќе води светска политика, бидејќи најавил повлекување на сириската армија, но дека тој сигурно бил свесен дека ова не е решение.

Клинтон истакнува дека, како претседател, тој направи тешка, но точна одлука кога започна интервенцијата на НАТО во 1999 година против нашата држава,

И сега, кога ќе погледнете во бомбардирањето, тоа беше одлично. Точни за јадрото. Ги спречивме понатамошните масакри на невини Албанци на Косово, кои сега имаат своја независна држава. Заклучи Клинтон.

0Shares
loading...
WpCoderX