loading...

Србите гневни како никогашш! БОРИСОВ ДОБИ ОРДЕН ОД ХАШИМ ТАЧИ: Орден за независност, поради заслугите на Борисов во борбата за слобода и независност на Косово.

0Shares

Косовскиот претседател Хашим Тачи му додели на премиерот на Бугарија, Бојко Борисов, Орден за независност за неговите заслуги за слободата и независноста на земјата.

Висока државна награда се предава по повод десетгодишнината од прогласувањето на независноста на Косово, објави владината прес-служба.

„Овој орден е за лични заслуги и личен ангажман во поддршка на Косово, за заслугите на бугарскиот народ за развојот на пријателските односи меѓу двете земји, за престојниот состанок во Софија. Знаеме дека Бугарите ќе не сретнат насекаде и насекаде ќе го почувствуваме бугарскиот дух“, рече претседателот на најмладата балканска држава, Хашим Тачи.

0Shares
loading...
loading...
WpCoderX