СРБИЈА ЌЕ СНОСИ ПОСЛЕДИЦИ ОД ЗАПАДОТ ПОРАДИ РАДИКАЛНИОТ ШЕШЕЉ

loading...
0Shares

мандатот на лидерот на радикалите и осудениот воен злосторник Воислав Шешељ ќе биде запленет само во случај на притисок од САД и од ЕУ.

Во случај владата да не го стори тоа, санкциите не се исклучуваат, рекоа соговорниците на Центарот за истражување и анализи на Војводина (VOICE).

Професорот на Факултетот за политички науки во Белград, Чедомир Чупиќ, рече дека владата во Србија ќе изгледа колку што е можно помалку за Шешељ, но ќе биде принудена да стори нешто ако Европската унија и САД “притиснаа”.

0Shares
loading...
WpCoderX