loading...

УДАРНА ВЕСТ!!! МИЛО ЏУКАНОВИЌ СО ОГРОМНА ПРЕДНОСТ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЦРНА ГОРА

0Shares

Според првите неофицијални резултати, новиот претседател на Црна Гора ќе биде Мило Ѓукановиќ.

Според прелиминарните податоци од CEMI, на 15 отсто од обработените податоци, кандидатот на ДПС Мило Ѓукановиќ има 55,1 отсто од поддршката на граѓаните и Младен Бојаниќ 35,5 отсто.

Резултати од други кандидати:

 

Драгиња Вуксановиќ 5.5%
Марко Милачиќ 3,5%
Хазбија Калач 0.5%
Добрило Дедеиќ 0,3%
Василије Миличковиќ 0,2%.

0Shares
loading...
loading...
WpCoderX