Home / Uncategorized / ШОКАНТНО ТВРДЕЊЕ НА АПАСИЕВ! СЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ ПРАВНО НЕВОЗМОЖНО Е ДА СЕ МЕНУВА ИМЕ ПО ПРОПАДНАТИОТ РЕФЕРЕНДУМ

ШОКАНТНО ТВРДЕЊЕ НА АПАСИЕВ! СЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ ПРАВНО НЕВОЗМОЖНО Е ДА СЕ МЕНУВА ИМЕ ПО ПРОПАДНАТИОТ РЕФЕРЕНДУМ

Дури и неприкосновениот француски претседател Шарл де Гол си поднесе ОСТАВКА по неуспешниот референдум кој тој го иницираше, обраќајќи му се на народот со следните зборови: – „Господо, ние тука завршивме! Значи, после овој случај, дефинитивно ќе биде свртена нова страница во историјата…“

– Гледам сите правници станавте, па да ви речам у два збора: Не 80, 120 пратеници да имате, у наредни две години не смеете име да мењате, пишува универзитетскиот професор, Димитар Апасиев на својот Фејсбук профил.

– Одлуката на задолжителниот Референдум од 1991 останува во правна сила и важи за сите erga omnes, се додека не се донесе нова референдумска одлука за промена на уставното име, додава тој.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*