loading...

Зукенберг со профит од 27 милијарди долари за 2016

Facebook има околу 16 000 вработени и компанијата се проценува на 359 милијарди Долари. Се очекува годишните  приходи во 2016 година да достигнат 27 милијарди Долари, а профитот – седум милијарди долари, коментира весникот. Социјалната мрежа има близу 1,8 милијарди корисници, а Зукенберг инвентивно стекна голем број на компании, за да обезбеди подобра иднина на Facebook.

loading...
loading...
Close
WpCoderX