loading...

НОВО ЗАДОЛЖУВАЊЕ ЗА 3,1 МИЛИОН ЕВРА!

Владата утре од домашните кредитори планира да се  задолжи за 3,1  милион евра. Парите ќе ги обезбеди  преку  аукција на државни записи со рок на доспевање од 350 дена.
Веќе во среда ќе врати приближно идентитчна сума по основ на доспеани долгови.
Според најновите објавени податоци, јавниот долг достигна скоро 4,7 милијарди евра или 50,6% од БДП, што претставува рекордно измерено ниво на јавен долг.
loading...
loading...
Close
WpCoderX