loading...

НИКОГАШ НЕ СУМ ГЛАСАЛА И НЕМА ДА ГЛАСАМ ЗА ГРУЕВСКИ

Билјана Ванковска

Еве, „интелектуалец од најдолен вид“ ме нарекува човек кој без оглед што ќе напишам го мрази тоа и без да го прочита. Тој, очигледно, не` чита ама не ги разбира моите колумно и тие на Венко. Минатиот понеделник, напротив, ниту еден од нас двајца не напиша дека треба да сме слепи при очи, глуви при уши – или неопределени на избори! Двајцата апелиравме на разум и свесна одлука за кого ќе се даде гласот, ама и се сложивме дека двогодишната (неофицијална) кампања е не само глупост и непотребно расфрлање пари, туку и уште една можност за партиските војници да не закрват едни со други. За Венко не знам, ама јас ќе гласам – за жал на Теодосиевски, нема да гласам за неговиот Заев, а за негова среќа – не гласам ниту некогаш сум гласала за Љубчо или Груевски. Мудриот ескапизам е она што го препорачав како лек за ментална хигиена за овие дваесетина дена, а не за туркање глава в песок.

loading...
loading...
loading...
Close
WpCoderX