loading...

ОТЕЦ ПИМЕН ГИ НОКАУТИРА ДПМНЕВЦИТЕ КОИ НОСЕА ИКОНИ НА МИТИНГ

Отец Пимен фб статус

Во една моја одамнешна колумна спомнав една анегдота. Мислам дека е време да ја споменам пак гледајќи ја употребата на иконите по партиските митинзи.

loading...

Па хев а бујрум. А кој разбере, разбере. 

Еднаш отишле да гледаат бокс двајца пријатели. Едниот бил рабин, а другиот православен свештеник. Пред да почне натпреварот едниот боксер се прекрстил.

Рабинот гледајќи го тоа го прашал свештеникот:

-Што му значи ова што се прекрсти?

-Ако не знае да боксува ама баш ништо не му значи тоа- одговорил свештеникот и продолжил да гледа.

loading...
loading...
Close
WpCoderX