loading...

Димитров за посетата на Курц: Австрија не ја сака Македонија во ЕУ, нив им требаме да бидеме авторитарен, сиромашен и грд штит од бегалците, сива зона каде царува корупцијата.

Европската комисија вели дека Македонија е заробена држава. Австрискиот МНР Курц дојде во Скопје за да им даде поддршка на заробувачите. Нека не ве чуди. Поддршката за проширувањето во Австрија е најниска во Европа – 71% се против. Очигледно им одговара Македонија никогаш да не им затропа на врата. Ќе поддржуваат автократи, па потоа ќе велат дека нема доволно демократија, правда и борба против организиран криминал и корупција за да почнеме преговори.
За друго им требаме. Да бидеме авторитарен, сиромашен и грд штит од бегалците, сива зона каде царува корупцијата.

Никола Димитров

loading...
loading...
loading...
Close
WpCoderX