loading...

Гоца за јубилејот на Конески постираше негова поевма: Спаси ме боже ……

Спаси ме Боже, од болните луѓе
што се накажани,
та не се криви,
нивната злоба умерено суди ја,
самите од неа одвај се живи.

Тие се мислат повикани да водат
како Мојсија и другите пророци
а самите не можат да се ослободат
и влечат по себе ситни пороци.

loading...

Дај Господе, што помалку очите да
им ги бодам –
штом тие лево ќе фатат,
јас десно да одам.

Превземено од Фејсбук профилот на Гордана Јанкуловска

loading...
loading...
Close
WpCoderX