loading...

ФАТЕН БУГАРСКИОТ ВОЗ!! ЌЕ ИМА ПРЕГЛАСУВАЊЕ

Со седум гласа за Државната изборна комисија го поништи гласањето во избирачкото место 0396-1 во Гостивар каде се утврди дека во име на гласач заведен во списокот гласал некој друг. Како што појасни претседателот на к0омисијата Александар Чичаковски иако гласањето се поништи, прегласување ќе има само ако се утврди дека тоа ќе влијае на вкупните резултати во оваа изборна единица.

Приговорот ќе се достави до сите учесници на изборите.

loading...

Со вештачење се утврди дека потписот кој е ставен во избирачкиот список не е на Фатиме Сулејмани, која е регистрирана како гласач.

Членовите на ВМРО-ДПМНЕ во ДИК Силвана Бонева и Сашо Срцев, кои гласаа против поништувањето, побараа да имаат издвоено мислење.

loading...
loading...
Close
WpCoderX