loading...

Заев на седница на советот во Струмица ја најави премиерската функција

Денеска се оддржа седница на советот на Општина Струмица. Некаде на крајот се обрати и претседателот на СДСМ и актуелен Градоначалник на Општина Струмица, Зоран Заев.

Тој изјави дека ова му е последна седница на која учествува од причина што му завршува мандатот како Градоначалник заради заминување на друга функција и заради тоа во следните денови ќе назначи негов заменик од редовите на советниците чиј мандат ќе трае до наредните локални избори кои се очекува да бидат на почетокот од месец мај.

loading...

Заев од предходните денови упатува силни пораки дека со ВМРО -ДПМНЕ и Груевски е се завршено и дека тој ќе ја предводи новата Влада на Република Македонија.

loading...
loading...
Close
WpCoderX