loading...

Убава понуда на професорот Спасов: На секој што ќе му бидат дадени пари за да не излезе да гласа, да му бидат ветени дупло повеќе доколку тоа го пријави

Во услови кога се високи казните за изборна корупција постои единствен начин таа да биде запрена.
На секој што добил пари за да гласа или да не излезе на гласање да му бидат ветени и дадени дупло повеќе ако се согласи тоа да го пријави и докаже со сведочење.
Во таков случај секој што ќе помисли да понуди пари ќе знае однапред дека некој друг нуди двојно повеќе за купувачот на изборната волја да заврши во затвор.
Тоа е исто како што германската влада нуди награда за корисна информација во откривањето на терорист.

loading...
loading...
Close
WpCoderX