loading...

(ТРОГАТЕЛНО ВИДЕО) Човекот кој спаси 669 деца од холокаустот не е свесен дека седат околу него

По војната неговите напори останале непознати, Но, во 1988 година, сопругата на Бинтон Грете го пронашла дневникот со комплетната листа на имиња на децата и нивни фотографии. Ова е снимка од видео каде Сер Николас Винтон седи во пубика на еврејски чуѓе кои ги има спасено 50 години пред тоа.

loading...
loading...
Close
WpCoderX