loading...

ШТО ПРЕДВИДЕЛ НОСТРАДАМУС ЗА 2017

Мишел де Нострадам, познат како Нострадамус, е француски астроном и физичар, кој живеел во XVI в. Според неговите следбеници тој  претскажал многу работи што се случија во последните неколку века, вклучувајќи ја Француската револуција, подемот на Адолф Хитлер и нападите од 11 септември.
Се смета дека тој ја предвидел дури победата на Доналд Трамп на претседателските избори во САД, кого го нарекува “големиот, бесрамно себичен”.

Пророштвата на Нострадамус  се предмет на различни толкувања. Independent објавува неколку строфи кои можеби ќе фрлат светлина врз она што не очекува во 2017 година
1.Суша
“40 години виножитото нема да се гледа.
40 години ќе се гледа секој ден.
Сувата земја ќе стане пресушена
и ќе има големи поплави, кога ќе се појави виножитото “.
2. Бури и конфликти
“Големиот човек ќе биде удрен во денот од молња.
Зло дело, пророкувано од носителот на петиција.
Според предвидување друга молња ќе падне во текот на ноќта.
Конфликт во Ремс, Лондон и чума во Тоскана “.
3. Битка на зајдисонце
“Непосредно пред зајдисонце започнува битка.
Голема земја е несигурна.

loading...

Ванѓа: Обама ќе биде последниот американски претседател
Daily Mail потсетува некои од најпознатите предвидувања на пророчицата

4. Малку рекреација
“Чумата исчезнува, светот станува помал,
долго време земјата ќе биде населена мирно.
Луѓето ќе патуваат безбедно во небото над земја и море,
потоа повторно ќе започнат војни “.
5. Кралски скандал
“Писма се откриени во гардеробери на кралицата,
нема потпис и име на авторот.
Поитриот ќе скрие предлозите
така што тие нема да знаат кој е љубовник “.
6. Чудна верзија на “Животинска фарма”
“Лисиците ќе биде избрана, без збор да каже,
изгледа како светец за луѓе кои живеат само од леб,
потоа тој одеднаш ќе стане тиранин,
фаќа за грло најголемите мажи “.
7. Ослабен Запад
“Два пати се воздига и два пати урива
Истокот, исто така ќе ослабне Западот.
Неговиот непријател по низа битки,
бркале по море, ќе пропадне во време на потреба “.

loading...
loading...
Close
WpCoderX