Home / Uncategorized / ПОСЛЕДНИТЕ АРАМИСКИ ВОЗОВИ
loading...

ПОСЛЕДНИТЕ АРАМИСКИ ВОЗОВИ

„Министрите“ – ПРАТЕНИЦИ ги користат последните возови за да грабнат пари од нас граѓаните. Така, оној, надлежниот за здравството, дал одобрение за вакцина против грип која по парче кошта 171 денар, да се плаќа 400 денари или 2,3 пати поскапо од пазарната цена и со тоа не оштетил за 5 милиони денари. Онаа пак, надлежната за не/културата, потпишала документ – програма со кој делела пари на уметници според партиска припадност, а не според заслугите (постигнувањата во уметноста). Според арамиските критериуми луѓето се наградуваат за верност на арамиската гарнитурата, а не за постигнатите резултати – остварувања во земјата и во странство.

Темелко Ристевски

loading...
loading...
Close
WpCoderX