loading...

Позицијата на вмро-дпмне е неодбранлива и неодржлива

ВМРО-ДПМНЕ е потрошена опција, дајте нова!
Пишува: Бранко Тричковски
Зеколи е во право кога вели дека зад западните проекти, какви што се Груевски, Тачи или Вучиќ, стои идејата за стабилноста по секоја цена, дури и по цена на демократијата, правото и правдата, особено во услови на сериозните геополитички предизвици кои се случуваат и кои допрва ќе се случуваат, но се случува така што тие инсталации, откако ќе ги разорат демократските и правни рамки и стандарди, на крајот ја разоруваат и стабилноста! Резултатот не е стабилност туку пустош. Јас не верувам дека пустошот е односно бил цел и идеја на западот. Јас верувам дека можна цел е самиот процес односно дека целта на овие инсталации не е и не била да ја обезбедуваат стабилноста, како што на прв поглед се чини и како што многу често се декларирало, туку нестабилноста, постојаната ферментација, нешто што можеме да го наречеме стабилна нестабилност, состојба во која не се бара решение, туку се бара улога во решавањето.

Целата Колумна на Слободен печат

loading...
loading...
loading...
Close
WpCoderX