loading...

(ФОТО) Погледнете како изгледа бункерот во внатрешноста каде што планираат да се кријаат Хорхе и Груевци

Информациите дека Иванов мисли да апси и да команда од бункерот на ЈНА во Јасен оваа недела е главна весто во некои медиуми.

Пензиониран генерал од ЈНА тврди дека областа околу бункерот не е разминирана и е минирана со пластичен експлозив во 1988 година.

loading...

Овој експлозив од 800 килограми може да го блокира не само приодот туку и бункерот на неодредено време и да неможе да се отвори најмалку 1 месец иако би работела голема механизација за тоа.

Сите пристапи се минирани со пластичен експлозив да неможе да биде откриен со детектори. Посебно што карпите околу бункерот се подкопани и во нив каде што лежат е поставен експлозивот.Експлозивот е набавен од САД во доцните осумдесети години и било тешко да се открие со тогашните детектори за експлозив од СССР.

Дел на пензионираните офицери кои биле задолжени за Јасен ја знаат ова тајна тврди за Публика пензиониран генерал кој живее во Белград.20170425081318

loading...
loading...
Close
WpCoderX