loading...

Вељаноски и Џафери најавуваат дека и двајцата ќе ја свикаат новата седница на Собрание

И Талат Џафери и Трајко Вељаноски најавуваат дека ќе ја свикаат новата седница на македонското Собрание.
По чудниот „избор“ на Џафери за собраниски спикер тој вчера прошета во Собранието и сам се уверуваше каква била материјалната штета од неговиот „избор.
Тој рече дека ќе се потрудел да биде претседател на сите пратеници, а честитките ги доби од американскиот дипломат Хојт Ји.

До денеска, никој со сигурност не може да каже, кој гласал за Џафери, колку пратеници биле присутни во Собранието и како точката за негов избор се најде на дневен ред.
За ВМРО-ДПМНЕ Џафери не е претседател на Собранието, а неговиот избор е спротивен на Уставот.
Актуелниот претседавач со законодавниот дом, Трајко Вељаноски најави дека штом се
создадат услови тој ќе го свика продолжението на конститутивната седница.

loading...
loading...
loading...
Close
WpCoderX