loading...

ВО ЊУ ЈОРК АМЕРИТЕ ИЗГРАДИЈА ПЛОВЕЧКА ГРАДИНА

Уметноста и потребата да се помогне се сплотиле во еден заеднички проект под името Swale.

 

loading...

Овој проект функционира како пловечка градина или, по наше, нива во која секое растение е засадено по принципите на пермaкултурата па секое растение го поддржува развојот и растот на растението до и околу него.

Swale плови кон Њујорк и има за цел да им овозможи храна на сите кои ќе одлучат да го посетат. Оваа пловечка градина е проект започнат минатиот јуни и е финансиран од уметникот Мери Метингли па така ја добил вистинската поддршка кога најмногу му требала. „Ваквите иницијативи се нешто од кое треба секој да научи, да биде дарежлив и свесен за околината“ вели Мери.

 

loading...
loading...
Close
WpCoderX