loading...

И Мијалков останува без пасош

Уредничката на телвизија Сител, Ивона Талевска исто како и Сашо Мијалков остануваат без пасош, откако Апелациониот суд ги одби жалбите за мерките за претпазливост коишто и ги определи Кривичниот суд на барање на Специјалното јавно обвинителство.

Талеска е обвинета за даночно затајување во случајот „Тифани“ и има обврска еднаш месечно да се јавува во Суд, а нејзиниот пасош е одземен.

loading...

Иако Талевска на седницата се жалеше дека има потреба од патувања поради прирордата на нејзината работа како новинар и уредник, сепак судот смета дека Талевска може да избега ако не и биде земен пасошот.

loading...
loading...
Close
WpCoderX