loading...

Противпожарните екипи не функционираат заради тоа што со години не е инвестирано ниту во опрема ниту во кадар

Дирекцијата за заштита и спасување не функционира заради тоа што на чело на оваа дирекција се наоѓа човек кој појма нема од работата која што треба да ја врши, а во дирекцијата се ДПМН-овски кадри кои се таму ставени да примаат плата, а не да работат. Што побргу се сменат – тоа подобро.

Противпожарните екипи не функционираат заради тоа што со години не е инвестирано ниту во опрема ниту во кадар.

loading...

Шумската полиција не може да ја извршува својата работа заради тоа што во неа со години не се вложувани средства.

Глупите закони со кои се забранува движење на населението низ шумите оневозможуваат брзо регистрирање на пожарите.

Пожарите се многу природна и многу очекувана работа во овој период од годината. Отсуството на соодветна организација и средства за нивно спречување и гасење се дел од сеопштата руинираност на државата и сите нејзини институции.

11 години незнаење и крадење на ДПМНЕ мора многу брзо да се адресираат со корените кадровски промени, со организациони промени и вложување на средства.

loading...
loading...
Close
WpCoderX