loading...

ВМРО НАРОДНА ВЛЕГУВА ВО ИЗВРШНАТА ВЛАСТ?

Со решение на градоначалникот на Охрид Јован Стојаноски, од денес директор на ЈП ГРАДСКИ ГРОБИШТА именуван е Ванчо Костоски, дознава „Охрид 1“ од извори во Кабинетот на градоначалникот Стојаноски.

Тој доаѓа на местото на досегашната директорка Татијана Дамјаноска која речиси два месеци е во центар на поголеми скандали кои доведоа до поведување полициски истраги.

loading...

Јавноста со чудење гледаше на долготрајното  толерирање на овие скандали од Локалната власт.

Се очекува деновиве  Градоначалникот да именува нов директор на ЈП НИСКОГРАДБА, која според коалицискиот договор му припадна на „Листа за Охрид“ предводена од советникот Нефи Усеини.

loading...
loading...
Close
WpCoderX