loading...

Згаснува ТВ НОВА на Сеат Кочан

На телевизијата НОВА, во сопственост на бизнисменот, Сеад Кочан, подолго време и се заканува затворање. На вработените со месеци им доцни плата, фирмата до сега им должи пет неисплатени плати.

Поголем број од новинарите си заминаа одамна, а на оние кои останаа им се понудени две опции. Наводно им е понудено самите да си дадат отказ, во спротивно, како што велат, нивните договори ќе бидат замрзнати се додека ситуацијата не се реши.

loading...

Од следната недела се очекува да биде скратена и програмата на телевизијата. Ќе биде емитуван материјал со поскромна содржина, затоа што вработените ќе бидат испратени дома.

loading...
loading...
Close
WpCoderX