loading...

Беса се распаѓа, повторно внатрепартиски кавги и препукувања

По двете паралелни најави за Конгрес на Движењето Беса, фракцијата на Касами попладнево соопшти дека незадоволни поедици внатре во партијата недемократски се обидуваат да го збунат членството, а вистинскиот и легитимен Конгрес е оној кој е закажан за 24-ти февруари.

„Денес оваа незадоволна група се обидува да го збуни членството на Движењето Беса, за наводно организирање на паралелeн Конгрес, злоупотребувајќи го официјалното лого на Движењето Беса. Секоја таква организација за нас ќе се смета за приватна манифестација. Заради информирањe на пошироката јавност повторуваме дека во согласност со Статутот и Деловникот за организирање на Kонгресот, Движењето Беса го објави својот Kонгрес на 24 февруари 2018 година и ова е единствениот партиски конгрес“, велат од Беса.

loading...
loading...
loading...
Close
WpCoderX