Home / Uncategorized / ЈАПОНЦИТЕ ВО ТОКИО ЌЕ ГРАДАТ ДРВЕН ОБЛАКОДЕР
loading...

ЈАПОНЦИТЕ ВО ТОКИО ЌЕ ГРАДАТ ДРВЕН ОБЛАКОДЕР

Јапонската компанија Sumitomo Forestry планира да изгради највисок дрвен облакодер на светот за да ја одбележи својата 350 годишнина во 2041 година. Дрвениот облакодер наречен W350 ќе биде висок дури 350 метри.

 

loading...

Од комапнијата велат дека десет отсто од 70-катниот W350 облакодер ќе биде челик во комбинација со 180.000 метри кубни автохтоно дрво доволно за изградба на дури 80.000 куќи.

loading...
Close
WpCoderX