Home / Uncategorized / Царовска најави оглас за 486 вработувања во детските градинки
loading...

Царовска најави оглас за 486 вработувања во детските градинки

Обезбедивме согласност за 486 вработувања на неопределено време во детските градинки, за да го надминеме децениското, системско разрушување на овие установи.

226 работни места во детските градинки, на кои повеќе години се вработувал кадар на определено време, се конечно сигурни. Со овој чекор ја прекинуваме долгогодишната неизвесност кај вработените во градинките, но и кај децата и родителите.

loading...

Министерството за труд и социјална политика обезбеди согласност од Министерството за финансии и за нови 260 вработувања на неопределено време.

Остануваме посветени на кадровското екипирање и проширувањето на мрежата на градинки, со цел да се опфатат што повеќе деца и да се подигне квалитетот на негата и образованието што го добиваат.

loading...
Close
WpCoderX