Home / Uncategorized / За мене ќосето е платен убиец и во 21 век да им подигаме споменици на платени убијци може да значи само дека сме се изгубиле во времето и просторот
loading...

За мене ќосето е платен убиец и во 21 век да им подигаме споменици на платени убијци може да значи само дека сме се изгубиле во времето и просторот

За мене Ќосето е платен убица и не мислам дека треба идните генерации да ги учам дека платените убијци се почитуваат и им се градат споменици.
Можеби во некое време за нешто бил корисен, можеби го користела и револуционерната организација, меѓутоа тоа не го менува фактот дека бил платен убица кој и уживал во измачување на своите жртви.
Македонските, албанските, турските, српските, бугарските тени и неплатени убијци може да ги изучуваме во историјата во контекст на времето во кое делувале, меѓутоа во 21 век да им подигаме споменици може да значи само дека сме се изгубиле во времето и просторот.

Мирјана Најчевска

loading...
loading...
Close
WpCoderX