Home / Uncategorized / Груевски смета дека нема да биде обвинет
loading...

Груевски смета дека нема да биде обвинет

Со секое доаѓање во судот, еве сега од осум во шест дена треба да бидам на рочишта во разни предмети, се чувствувам како во едно од врвните дела посветени на апсурдниот „Процес“ од Кафка, изјави Никола Груевски по излегувањето од судот каде денес требаше да се одржи главната расправа за предметот „Насилство во Општина Центар”, но беше одложена поради болест на еден од обвинетите.

Тој рече дека денешното барање на обвинителите од СЈО да му се изрече притвор на обвинетиот кој според нив само сака да го одолговлекува процесот, укажува на забеганоста на СЈО.

loading...

На новинарско прашање какви пресуди очекува, дали можеби затворска казна за некое од делата за кои е обвинет, Груевски одговори дека ако се работи по закон, не само што не треба да ги осудат, туку не треба воопшто да има судења.

– Ова станува театар на апсурдот – прокоментира тој.

loading...
Close
WpCoderX