Home / КОЛУМНИ / Еден од најголемите политички митови и лаги на Балканот е дека Тито и комуњарите ни дале држава
loading...

Еден од најголемите политички митови и лаги на Балканот е дека Тито и комуњарите ни дале држава

Еден од најголемите политички митови и лаги на Балканот е дека Тито и комуњарите ни дале држава.

Вистината е дека комуњарите не малтретирале, затварале, психички и физички не контролирале и переле, не прислушкувале и следеле, имале неограничена моќ и контрола врз нас, едноставно кажано, не владееле.

loading...

Вистината е дека #Тито и комуњарите СИ СОЗДАДОА ДРЖАВА со која го поробија и заробија македонскиот граѓанин.

И се додека не се соочиме со овој мит нема никогаш да имаме колективна зрелост и свест да создадеме слободна и демократска Македонија. Секој избор ќе ни бидат партии и луѓе со авторитарни тенденции кои нема ни да знаеме, но уште пожалосно, нема ни да сакаме да ги зауздаме и контролираме.

Едвард Кардељ

loading...
Close
WpCoderX