Home / КОЛУМНИ / Не ни е потребен овој циркус сега кога сме на чекор од ЕУ и Нато
loading...

Не ни е потребен овој циркус сега кога сме на чекор од ЕУ и Нато

Таканаречените „патриотски здруженија“ многу често пропагираат национализам, говор на омраза, потикнуваат насилство и деликвенција. Во овој миг кога државата е на чекор од НАТО и ЕУ, кога полека се смируваат страстите помеѓу партиите, додека владата деноноќно работи на добрососедските релации со земји од регионот, нам не ни е потребен овој циркус што го креираат овие вжештени радикални глави. Нивните акции се голем минус за нашата татковина. Предлам да се неутрализира нивното дејствување и апелирам до нивните членови да не дозволат манипулации од страна на организаторите на овие структури, кои се фатални за просперитетот на Р.М.

Александре Ружин

loading...
loading...
Close
WpCoderX